Maandopening april

Vandaag werden de jarigen in de kijker gezet tijdens de maandopening.

We openden de jeugdboekenweek. Het thema van de jeugdboekenweek is ‘vriendschap’. Door boeken te lezen werk je aan je inlevingsvermogen en dit komt heel goed van pas bij het onderhouden van vriendschappen. Elke klas werkt aan dit thema. Er werden ook leuke boeken aangekocht waaruit de leerkracht elke dag zal voorlezen. Het thema werd alvast ingeleid door een leuk toneeltje, gebaseerd op het boek ‘Vriend gezocht – verloren – gevonden’, van Eef Rombaut.

Er werden ook medailles uitgedeeld. Op school hebben we een wasbeerpot. De wasbeer uit de axenroos kijkt op naar iemand en deelt complimenten uit. Wij proberen dit ook zoveel mogelijk te doen. Telkens we iets positiefs opmerken bij een kind, steken we zijn/haar naam in de wasbeerpot. Op de maandopening worden 3 naampjes getrokken. Deze kinderen krijgen vervolgens een medaille en krijgen zo de kans om eens te pronken als de pauw.

We deden opnieuw een meting van de verloren voorwerpen. We zijn heel blij met de vooruitgang, maar het kan nog beter! De verloren voorwerpen worden ook uitgestald op de kleine speelplaats. Nemen jullie als ouder ook een kijkje?

Nieuws

Comments are closed.