Start van het nieuwe schooljaar

De Horizon start dansend op Jeruzalema het nieuwe schooljaar

  • 25/08/20 om 09:10
  • Bijgewerkt om 09:18

Redactie KW

Op 1 september neemt vrije basisschool De Horizon in Koolskamp een veilige start van het nieuwe schooljaar. Ze doen dit in het ‘wit’ met een dansje op de in opbouw zijnde speelplaats.

Binnenkort heeft de school een vernieuwde speelplaats. © JM

“Hopelijk wordt het een normaal schooljaar. Toch nemen we een voorzichtige start. Op de eerste schooldag worden de leerlingen opgevangen aan de schoolpoort”, zegt directeur Nadine Vanwalleghem. “Zo weinig mogelijk ouders worden op de schoolsite toegelaten. De informatiemomenten gaan wel door in de klassen maar per kind wordt maar één ouder toegelaten, met mondmasker, en zonder dat ze kunnen rondlopen in de klassen.”

Bouwwerf

De kinderen van de Horizon zullen nog een poosje moeten wachten op hun vernieuwde speelplaats. ‘Vorig schooljaar maakten we een aanvang met de hernieuwde aanleg van de speelplaats. Meer groen, aangepaste infrastructuur en speelmeubilair… men had ons beloofd om alles klaar te krijgen tegen 1 september, maar door omstandigheden is dit nog niet gelukt. Een gedeelte van de speelplaats lijkt nog op een bouwwerf. Maar we bouwen verder en houden het veilig voor iedereen. Bovendien zijn er nog andere investeringen voorzien. Er komt een nieuwe luifel en in de turnzaal wordt het dak en het plafond vernieuwd’ zegt de directrice die beetje per beetje van de Horizon een nieuwe school maakt.

Wit als kleur van de hoop

De eerste schooldag is altijd een feestelijk moment voor de (meeste) kinderen. ‘Wit’ wordt dan de kleur van de hoop op een normaal schooljaar. Alle leerkrachten worden in een witte outfit op school verwacht en alle kinderen krijgen een witte pet opgezet. Samen vormen ze dan het woord ‘Yes’. In de loop van het schooljaar krijgt de witte pet kleur zodat tegen 30 juni er een bont kleurenpallet op het hoofd van elk kind staat. Als intro op het nieuwe schooljaar oefenden de leerkrachten ook een dansje en hoe kan het anders dan te kiezen voor het enthousiaste Jeruzalema. Die dans verbindt mensen overal ter wereld in de strijd tegen covid-19.

De directeur besluit : “Samen zullen wij meewerken om code geel te behouden op school. Overgang naar code oranje zou weer voor een moeilijk schooljaar zorgen, maar met de medewerking van iedereen geloven wij in een veilige schoolomgeving.” (JM)

 

Nieuws

Comments are closed.