Verkeersweek maandag 16 t.e.m. donderdag 19 september

Beste ouders,

Van maandag 16 september t.e.m. donderdag 19 september gaat de verkeersweek door.

Eerst en vooral zetten we het dragen van de fluojas in de kijker. We merken dat dit aan het begin van het schooljaar wel eens vergeten wordt. Elke ochtend is er fluocontrole door de juffen. Bij het dragen van de fluojas krijgen de kinderen een beloning.

We stimuleren de kinderen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen. Ouders van de kinderen die met de auto naar school komen, worden gestimuleerd om hun kind af te zetten aan het kerkplein. De kinderen worden het kruispunt overgestoken door agent Kurt.

Op dinsdag mogen de lagere schoolkinderen hun fiets meebrengen naar school. Op donderdag is het dan de beurt aan de kleuters en krijgt het tweede en derde leerjaar ook nog eens de kans om extra aan fietsbehendigheid te werken, samen met juf Ludwin.

De agent komt op dinsdag de fietsen controleren van de kinderen de regelmatig per fiets naar school komen. De fietsen van de derde graad worden standaard gecontroleerd omdat zij regelmatig op uitstap gaan met hun tweewieler.

Op woensdag is er fluodag. De kinderen mogen zich verkleden in fluo of verkleden met accessoires in fluo. Op die manier proberen we het belang van zichtbaarheid in het verkeer te benadrukken. Er is op die dag ook ‘dag van de sportclub’. Kinderen mogen dan ook hun outfit van de sportclub aantrekken, eventueel in combinatie met wat fluo.

Bij de jongste kinderen komt Aya aan bod. Aya neemt ons mee in de wereld van het veilig verkeer d.m.v. een liedje, leuke filmpjes, …

Mocht u als ouder zelf nog een leuke insteek kunnen geven omtrent veilig verkeer, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Mvg,

Het Horizonteam

Nieuws

Comments are closed.