Studietoelagen

Ouders van kinderen in het kleuter-, lager, secundair en hoger onderwijs kunnen een school- of studietoelage aanvragen voor het schooljaar 2015-2016. Op 1 augustus 2015 is het nieuwe aanvraagjaar gestart. Op de website ‘School- en studietoelagen’ van het Ministerie van Onderwijs vinden ouders alle informatie over de voorwaarden en dienen ze hun aanvraag online in.
Indienen kan tot en met 1 juni 2016.
Alle leerlingen die vorig jaar al een school- of studietoelage ontvingen, krijgen bij het begin van het schooljaar een papieren aanvraagformulier in de bus (kleuter, lager en secundair).

Infofolder

Online invullen?

Wil je je aanvraagformulier online invullen?
Klik dan hier.

Op papier invullen?

Wil je je aanvraagformulier op papier invullen?

Klik hier om het formulier te downloaden.

Hulp nodig?

Ouders die hulp nodig hebben om de papieren of online aanvraag in te dienen, kunnen in hun buurt terecht bij de afdeling Studietoelagen tijdens de zitdagen. Ze krijgen er individueel een antwoord op al hun vragen. Klik hier voor een overzicht met data en locaties.
Vragen? Bel naar 1700, het gratis nummer van de Vlaamse Overheid.

Er is ook een moment voorzien waarop ouders naar school kunnen komen voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier. Dit gaat door tijdens het oudercontact van donderdag 17 december. (’s avonds) 

Meer info: http://onderwijs.vlaanderen.be/schooltoelagen-en-studietoelagen

Klik hier om terug naar boven te gaan

Comments are closed.